Me ndiq ne Twitter!

E reja qe flet per te vjetren

Digimind, qe merret me monitorimin e mediave sociale, ka analizuar gjate shtatorit volumin e diskutimeve te gjeneruara online nga profilet ne Twitter te 6 mediave te ndryshme, 3 te ashtuquajtura “old” (si @NYTimes, @WSJ @USAtoday) dhe 3 te ashtuquajtura “new media” (@BuzzFeed, @Mashable dhe @HuffPost).

Perfundimi eshte se mediat tradicionale si New York Times kane [...]

Share

#FiK51 – Quiero Kuqalashe! (Ose komentet nderkombetare per Festivalin e Kenges)

[<a href="//storify.com/indritmaraku/fik51-quiero-kuqalashe" target="_blank">View the story "#FiK51 - Quiero Kuqalashe! (Ose komentet nderkombetare per Festivalin e Kenges)" on Storify</a>]<br /> <h1>#FiK51 – Quiero Kuqalashe! (Ose komentet nderkombetare per Festivalin e Kenges)</h1> <h2>Jane te shumte shqiptaret qe e snobojne Festivalin e Kenges ne RTSH. Rastesisht zbulova qe edicioni i 51 u transmetua ne streaming edhe ne [...]

Share

Lajmi i doreheqjes (dhe pergenjeshtrimi) i nje kryeministri ne social media

Nje Storify qe shpjegon si lindi ne social media lajmi mbi doreheqjen e kryeministrit italian Silvio Berlusconi qe, para se te pergenjeshtrohej nga vete i interesuari ne Facebook, beri Bursen te fluturonte. Nje fenomen i habitshem qe me shume se sa me mediat shoqerore si platforme ka te beje me kulturen e informacionit politik ne [...]

Share

Media te reja, zakone te vjetra

NiemanLab ka studiuar kohet e fundit mesazhet e publikuara ne Twitter permes The Daily, gazeta e Rupert Murdoch e disponueshme vetem ne iPad, sidomos persa i perket harkut ditor. Te dhenat qe dalin jane mjaft habitese, veçanerisht nese krahasohen me mesazhet (tweet, cicerime) e publikuara ne Twitter nepermet gjithe programeve te tjera (qofte per kompjuter, [...]

Share

Sky News gazetareve: Instaloni te gjithe TweetDeck

Sky News do te instaloje TweetDeck, programin me te famshem per Twitter, ne kompjuterat e te gjithe gazetareve te saj brenda nje muaji. Vendimi ne fjale eshte pjese e planit te ri qe synon nje perdorim me te madh te mediave shoqerore ne gjetjen dhe perhapjen e lajmeve.

Marsin e kaluar Sky News emeroi Ruth [...]

Share

Social Media, 10 momentet me te rendesishme te 2009-es

Viti 2009 ishte me siguri shume i rendesishem per social median. Facebook siguroi supremacine e tij duke arritur mbi 350 milione perdorues ndersa Twitter pati nje boom fale shume personazheve te famshme qe filluan ta perdorin.

Share

Ja mediat qe perdorin me shume Twitter ne bote

Tashme gati te gjitha redaksite me te rendesishme kane minimumi nje profil edhe ne Twitter. Por, cilat jane ato qe shfrytezojne me teper kete sherbim per te derguar informacionin tek publiku i tyre? Teqnolog ka bere nje klasifikim ku ne vend te pare gjendet Fox News, e [...]

Share